Βιομηχανία πιστοποιητικών έχει στηθεί εις βάρος της Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Τα παράδοξα της πρόσκλησης ευνοούν αθέμιτες πρακτικές. Σε ποιο άλλο μέτρο του ΠΑΑ επεκτείνεται η φάμπρικα των... βολικών φορέων πιστοποίησης. Οι κερδοσκόποι και οι αδικημένοι νέοι παραγωγοί

ΕΛΒΙΖ: Λύσεις για τον κτηνοτρόφο μέσα από την Έρευνα και την Καινοτομία
-Διαφήμιση-

Πρακτικές του παρελθόντος, που βασίζονται στη λογική των επιδοτήσεων, εξακολουθούν να ταλανίζουν τον τομέα της ελληνικής Βιολογικής Κτηνοτροφίας, εμποδίζοντας τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης του τομέα, σε μία ευρωπαϊκή αγορά που απαιτεί όλο και περισσότερα βιολογικά προϊόντα. Την ίδια ώρα, και ενώ η σχετική πρόσκληση τρέχει, μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής, φαίνεται πως η γνωστή … φάμπρικα που έχουν στήσει ορισμένες εταιρείες πιστοποίησης καλά κρατεί, με τις συνέπειες να είναι ηλίου φαεινότερες.

Ο «Γολγοθάς» του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας ξεκίνησε πέρσι, όταν προκηρύχθηκε και τελικά ακυρώθηκε στο σύνολό της, αφού η αοριστία των κριτηρίων και η επιπολαιότητα των παρατάσεων οδήγησε στην υπέρβαση του προϋπολογισμού σε όλα τα υπομέτρα και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα, και ειδικά στη Βιολογική Γεωργία έχουν την τάση να επαναλαμβάνονται με χαρακτηριστική ευκολία.

Πριμ στους παλιούς

Η ιδιαιτερότητα της νέας πρόσκλησης είναι η «διαμόρφωση» των κριτηρίων επιλογής…

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» που κυκλοφορεί

-Διαφήμιση-