Οι βροχοπτώσεις γέμισαν τα κανάλια στην περιοχή Αρτζάν-Αματόβου

Οι βροχοπτώσεις γέμισαν τα κανάλια στην περιοχή Αρτζάν-Αματόβου

Σε μια ακόμη βροχή μέσα στον Αύγουστο εναποθέτουν τις ελπίδες τους αγρότες που αρδεύουν τα χωράφια τους από το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής Αρτζάν Αματόβου του δήμου Παιονίας.

Αγροκτήματα στον άξονα Αξιοχωρίου – Βαφιοχωρίου και περίπου οι μισές εκτάσεις από τα 20.000 στρέμματα θερινών καλλιεργειών αντιμετώπισαν πρόβλημα άρδευσης, το οποίο λύθηκε, έστω και προσωρινά, με τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. «Η βροχή γέμισε τα κανάλια, δίνοντας ανάσα στους αγρότες, ενώ το πρόβλημα παραμένει για κάποια λίγα ορεινά ή αμμουδερά χωράφια», είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαφιοχωρίου και παραγωγός, Χρήστος Τζιβλικάκης. Πρόσθεσε ότι το νερό επαρκεί έως τις 10-15 Αυγούστου και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί όταν θα «φύγουν» οι εκτάσεις με τα καλαμπόκια που προορίζονται για ενσίρωση και οι οποίες απαιτούν πολύ νερό, ενώ για τις υπόλοιπες θερινές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι και το τριφύλλι, ευελπιστούν σε μια βροχή μέσα στον Αύγουστο. Την ίδια ώρα, διαβεβαίωση ότι τα αποθέματα νερού επαρκούν για τις ανάγκες άρδευσης των περίπου 3.500 στρεμμάτων από τον ταμιευτήρα της Αρτζάν-Αματόβου, που τροφοδοτείται από τον Αξιό, έδωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, φορέας που διαχειρίζεται το αρδεύσιμο νερό της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Καραβαλάκης, η στάθμη του Αξιού έχει πέσει κατά ένα μέτρο, εξαιτίας των παράνομων αμμοληψιών που γίνονταν στην περιοχή, επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση βρίσκεται στον αναβαθμό του Αξιού και την εκτέλεση του δεύτερου μέρους των έργων του αρδευτικού δικτύου.