Χαλκίδα: Αυθεντικές συνταγές από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των αγροτουριστικών υπηρεσιών και των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιφέρειας, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ανέλαβε νέες πρωτοβουλίες. Μέσα από μία διαδικτυακή διαδικασία καταγράφει, παρουσιάζει και προωθεί αυθεντικές τοπικές συνταγές, με βάση τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και την ιστορία της ρουμελιώτικης κουζίνας.

Η αυθεντική κουζίνα των βουνών και της θάλασσας, με τα προϊόντα των παραγωγών που τα παράγουν, συνθέτουν μία ολοκληρωμένη πρόταση στην προσέλκυση επισκεπτών.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν τα στελέχη της Σύμπραξης, η τέχνη της φιλοξενίας και της παράδοσης, μέσα από τον κόσμο των γεύσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων συνθέτουν μία ολοκληρωμένη πρόταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αναστάσιο Βελισσαρίου, «οι αυθεντικές γεύσεις του τόπου μας, σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα, μαρτυρούν την πολιτισμικότητα, το ιστορικό παρελθόν, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Με χρήση απλών υλικών και παράδοση αιώνων, οι αυθεντικές συνταγές του τόπου μας ταξιδεύουν τους αναγνώστες και τους προσκαλούν να συμμετέχουν σε μία γευστική μυσταγωγία που συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα της Στερεάς Ελλάδας, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της».

Στόχος της προσπάθειας είναι να προωθηθεί η αγροδιατροφή και ο αγροτουρισμός, ώστε η Στερεά Ελλάδα στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσει την τουριστική αγορά με ελκυστικά και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα.

Τη δράση αυτή επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, παρουσιάζοντας πιάτα και συνταγές, τα οποία φωτογραφήθηκαν στη φύση και προσφέρουν ένα διαχρονικό ταξίδι μέσα από το δίκτυο και την ιστοσελίδα www.tastecentralgreece.gr.