Χαλκίδα: Με τοπική ταυτότητα το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας

Με μεγάλη συμμετοχή παραγωγών-εκθετών, αλλά και επισκεπτών, ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Χαλκίδα, σε συνεργασία των επιμελητηρίων Ευβοίας και της περιφέρειας. Στη δράση συμμετείχε επίσης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροδιατροφής του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν τοπικά εδέσματα με πρώτες ύλες αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας. Τις γαστρονομικές γεύσεις επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Praxis, δίνοντας τη δική τους ταυτότητα μέσα από το γαστρονομικό αυτό ταξίδι. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Ελύτη, τον Τσιτσάνη και τον Θεοδωράκη, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μύησις».

Αναφερόμενος στα γαστρονομικά και πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Βαγγέλης Kούκουζας, μίλησε για έναν στοχευμένο προγραμματισμό και σχεδιασμό, που ενδυναμώνει την τοπική επιχειρηματικότητα με κάθε πρόσφορο τρόπο. «Έχοντας την εμπειρία και τη γνώση, σχεδιάζουμε για την επόμενη περίοδο να προσφέρουμε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να έρθουν να γνωρίσουν τον γαστρονομικό πλούτο της περιφέρειάς μας», σημείωσε.

Θήβα

Σύμφωνα με τον ίδιο, προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Θήβας, αντίστοιχη εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων «αφιερωμένη στις μικρασιατικές γεύσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Οι εκθέτες θα συμμετέχουν δωρεάν και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν θα είναι αποκλειστικά της ευρύτερης περιοχής, όπως κρασί, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, μανιτάρια, βότανα, σύκα, προϊόντα της ζύμης, ελιές και άλλα.