Χαμόγελα ικανοποίησης στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω νέας παράτασης στους δασικούς χάρτες  

Χαμόγελα ικανοποίησης στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω νέας παράτασης στους δασικούς χάρτες  

Ικανοποίηση για το θέμα της παράτασης στο θέμα των δασικών χαρτών, που δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέφρασε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. Παρόλα αυτά υπήρξαν αντιδράσεις από τη ΝΔ, δια του τομεάρχη Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα αλλά κι από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης για το θέμα των παρατάσεων, καθώς, όπως είπαν, δεν είναι σωστή νομοθέτηση.
 
Γεγονός είναι ότι και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ανακούφιση για την προθεσμία στους δασικούς χάρτες. Το ζήτημα είχαν θέσει αρκετοί βουλευτές σε κατ ΄ιδίαν συνομιλίες ή και ανοιχτά ζητώντας να υπάρξει νέα προθεσμία, διότι ο Αύγουστος «είναι «κολοβός» μήνας λόγω διακοπών και οι αγρότες δεν θα προλάβουν».
 
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια και στις 27/7/2017 τονίζεται πως παρατείνεται η διάρκεια ανάρτησης των δασικών χαρτών έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017. Το ζήτημα της αναγκαίας παράτασης είχαν θέσει και η Ένωση Περιφερειών αλλά και συνεταιριστές.
 
Σύμφωνα με τον κ.Αραχωβίτη, οι  αγρότες και καλλιεργητές της Λακωνίας και όλων των νομών στους οποίους έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες θα πρέπει τώρα να αδράξουν την ευκαιρία και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για:

  • Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
  • Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη
  • Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.