Ξαναγράφεται η συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Ξαναγράφεται η συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Στην κατεύθυνση της τροποποίησης της σύμβασης για την εξαγορά της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης εργάζονται οι εμπλεκόμενες πλευρές μετά το πρόβλημα που προέκυψε από την καθυστερημένη έκδοση της απαραίτητης δικαστικής απόφασης.

Η καθυστέρηση αυτή είχε ως συνέπεια να ενεργοποιηθεί μια από τις διαλυτικές αιρέσεις της συμφωνίας και συγκεκριμένα αυτή που αναφέρει ότι μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών, κάτι που πλέον δεν είναι δυνατό να συμβεί, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά η συμφωνία βρίσκεται στον αέρα.

Με αυτά τα δεδομένα, μια από τις προτάσεις που έχει πέσει στο «τραπέζι» των πυρετωδών διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, είναι να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση του ντηλ. Μια έτερη λύση που, σύμφωνα με το capital.gr, εξετάζεται είναι τα άμεσα εμπλεκόμενα μέρα να «παρακάμψουν» το πρόβλημα με τις επτά ημέρες της καθυστέρησης και να ρισκάρουν το θέμα των τριτανακοπών οι οποίες, όπως εκτιμούν, δεν ξεπερνούν το 2% των πιστωτών.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη λύση που θα προκριθεί, με δεδομένο ότι τόσο από τη Σκλαβενίτης, όσο και από τη Μαρινόπουλος υπάρχει θέληση να προχωρήσει η συμφωνία ενώ το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά των τραπεζών.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της απόφασης, σύμφωνα με το kathimerini.gr, η βασική αλλαγή που επιφέρει είναι ότι το δικαστήριο δεν δέχθηκε το άρθρο εκείνο της συμφωνίας που προέβλεπε ότι διαγράφονται σε ποσοστό 100% όσες εκκρεμοδικίες, δικαστικές υποθέσεις ή υποχρεώσεις δεν μεταφέρονται στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από την Σκλαβενίτης.

Επιπλέον, το δικαστήριο δέχθηκε την κύρια παρέμβαση της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ – Μαρλαφέκας η οποία υποστήριζε ότι οι απαιτήσεις της από τη Μαρινόπουλος είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναγράφονταν στη συμφωνία. Το δικαστήριο ζητεί να διορθωθεί το σχετικό ποσό από τα 170.531 ευρώ σε 207.980 ευρώ.

Η απόφαση φέρει ημερομηνία 16 -1 -2017 και πρόκειται να δημοσιευθεί στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 – 1- 2017. Μεσα στην ημέρα, πάντως, καθώς πλέον οι δικηγόροι έχουν στα χέρια τους την απόφαση αναμένεται να δοθεί και η λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ενεργοποίηση μίας εκ των τριών διαλυτικών αιρέσεων της συμφωνίας εξυγίανση.