Χανιά: Ευρεία σύσκεψη για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών

Τα αβοκάντο ωφελούν την υγεία
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η πορεία της μελέτης για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών και της αναζήτησης ορθών καλλιεργητικών τεχνικών για τα εσπεριδοειδή και τα αβοκάντο βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στα Χανιά με τη συμμετοχή μελών της επιτροπής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως ανακοινώθηκε ήταν η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, η οποία αποφάσισε σε πρώτη φάση να συγκεντρώσει στοιχεία για τη υφιστάμενη κατάσταση των εσπεριδοειδών, του αβοκάντο και των υποτροπικών φυτών (σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε στρέμματα, καθώς και γεωγραφική κατανομή στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης).

Απώτερος σκοπός της όλης προσπάθειας, είναι να υπάρξουν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη σωστή αναδιάρθρωση και τις ορθολογικές τεχνικές καλλιέργειας για την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

O αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ως πρόεδρος της Επιτροπής στην τοποθέτηση του εκτίμησε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον πολλών παραγωγών για αναδιάρθρωση των υφιστάμενων καλλιεργειών με αβοκάντο και όπως συμφωνήθηκε θα ξεκινήσει άμεσα μέσω ειδικών ημερίδων εκστρατεία ενημέρωσης των παραγωγών.

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-