Ξεκίνησαν οι βραβεύσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία) για το 2017

Ξεκίνησαν οι βραβεύσεις των Οίνων Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία) για το 2017
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την εξαιρετική ποιότητά τους επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά οι οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία). Στον φετινό 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας, οι οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε. Πιερία) απέσπασαν, τρία (3) χρυσά, ένα (1) αργυρό, καθώς και μία ειδική διάκριση. Την αυλαία των βραβεύων άνοιξαν για φέτος οι οινοπαραγωγοί, αδελφοί Χρυσοστόμου από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας, ο Απόστολος Κούρτης από την Ράχη Πιερίας και η Γ. Γαρυπίδης ΜΕΠΕ από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας. Οι παραπάνω οίνοι της Πιερίας μπόρεσαν να διακριθούν ανάμεσα στους 783 που πήραν φέτος μέρος στον διαγωνισμό, ο οποίος παρουσίασε μια αύξηση συμμετοχής κατά 21% σε σχέση με τον περσινό.

Αναλυτικά οι αδελφοί Χρυσοστόμου απέσπασαν δύο βραβεία, ένα χρυσό στο κρασί «Μουσαίος», οίνος ερυθρός, ξηρός, εσοδείας 2013. Επίσης απέσπασαν και ένα αργυρό στο κρασί, «Μαλαγουζιά Βαρέλι» οίνος λευκός ξηρός εσοδείας 2015. Ο Απόστολος Κούρτης απέσπασε ένα χρυσό με το κρασί «Oniros» οίνος ερυθρός, ξηρός, εσοδείας 2013. Τέλος η Γ. Γαρυπίδης ΜΕΠΕ χάρισε στην Πιερία ένα ακόμη χρυσό με το κρασί, «Kitrvs Malagouzia» οίνος λευκός, ξηρός, μονοποικιλιακός από την ποικιλία Μαλαγουζιά εσοδείας 2016. Ο ίδιος οίνος τιμήθηκε και με ειδική διάκριση στον διαγωνισμό.

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Οι οινοπαραγωγοί μας με τις συνεχείς διακρίσεις τα τελευταία χρόνια ενισχύουν την ταυτότητα, το «terroir» των Πιερικών Οίνων όπως αυτό διαμορφώνετε από τη γεωγραφική θέση, και τη σύσταση του εδάφους της Πιερίας, το μικροκλίμα, τους ζωντανούς οργανισμούς και τον ίδιο τον άνθρωπο (οινοπαραγωγό). Συνεπώς είναι αναμφισβήτητο πως ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των βραβευμένων Προστατευμένων Γεωγραφικής Ένδειξης Οίνων Πιερία (Π.Γ.Ε.), εκφράζουν την προέλευσης τους και απεικονίζουν με το καλύτερο τρόπο την εικόνα της Πιερίας μας καθώς τα απολαμβάνουμε γευόντάς τα.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα