Χωρίς νερό η Αίγινα εδώ και τρεις μέρες!

Χωρίς νερό η Αίγινα εδώ και τρεις μέρες!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες που αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού για να κάνουν μπάνιο και να μαγειρέψουν. 

Προβλήματα υδροδότησης για άλλο ένα καλοκαίρι αντιμετωπίζει η Αίγινα, κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του νησιού πενταπλασιάζεται. Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού πόσιμου νερού.

Όπως τόνισε στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ζήτημα υδροδότησης αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Σουβάλας στα ψηλότερα σημεία της. Πάντως, όπως τόνισε το ζήτημα θα λυθεί σήμερα καθώς αργότερα το πρωί θα φτάσει πλοίο-υδροφόρα και θα διοχετεύσει νερό κατευθείαν στην περιοχή.

Ο κ. Μούρτζης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι έντονο φέτος με μικροπροβλήματα να εμφανίζονται τακτικά λόγω της μεγάλης κατανάλωσης νερού. Πρόσθεσε ότι αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά.

Τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές
Ο προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε με προσφερόμενη έκπτωση περίπου 31% και πλέον αναμένεται ο προβλεπόμενος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός μήκους 14 χιλιομέτρων θα ποντιστεί σε βάθος έως και 95 μέτρων στον βυθό του Σαρωνικού. Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει έως 18 μήνες.