Καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την περιφέρεια της Στερεάς

anaptixi-sterea-ellada
-Διαφήμιση-
gaia-sense

ΗΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην αξιοποίηση των πόρων, με στόχο την αναβάθμιση περιοχών που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Γίνονται ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις σε πέντε δήμους της περιοχής: Χαλκιδαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λαμίας, Λιβαδειάς και Θήβας. Η όλη προσπάθεια ξεκινά με την υποβολή προτάσεων και σχεδίων από τους δήμους, με αντικείμενο τη βιώσιμη αστική τους ανάπτυξη.

Σε δήλωσή του στην «Ύπαιθρο Χώρα», ο Θέμης Χειμάρας, εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της περιφέρειας, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις ως καινοτόμα εργαλεία που επικεντρώνονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τις συνέργειες έργων και δράσεων, με στόχο τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το crowd funding, τους μεγάλους χορηγούς και τους δωρητές, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις κ.λπ. Περιμένουμε από τους δήμους να καταθέσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα σχέδια που θα εγκριθούν, θα χρηματοδοτηθούν από την περιφέρεια με 25 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στους στόχους που έχουν τεθεί, είναι η αποκατάσταση του οικονομικού ιστού των πόλεων, η κοινωνική και περιβαλλοντική ενίσχυσή τους, η αποκατάσταση περιοχών συγκέντρωσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, η αναζωογόνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η σύνδεση της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα στο αστικό περιβάλλον και η ανάπτυξη των δομών κοινωνικής οικονομίας και στέγασης. Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι δράσεις προϋποθέτουν την ενεργό συμμετοχή των πολιτών».

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Εστιάζοντας στον πρωτογενή τομέα ο κ. Χειμάρας δήλωσε:

«Οι δράσεις αυτές δεν είναι ξεκομμένες μεταξύ τους. Mέσα από διάφορους τομείς της επιχειρηματικότητας, όπως η μεταποίηση, ο τουρισμός, η παροχή υπηρεσιών, ο πολιτισμός κ.ά. θα αναδειχθεί η τοπική μας παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής μας. Αυτός εξάλλου είναι και ο απώτερος στόχος μας. Να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα βήματα στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη, από την 31η Μαΐου, έχει εκδοθεί πρόσκληση για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον Ασωπό, με προϋπολογισμό 223 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν και άλλες προσκλήσεις, οι οποίες εντάσσονται μέσα στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη Στερεά Ελλάδα.

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα