Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους Θεσσαλούς παραγωγούς τα θεματικά πάρκα

Πληρότητα που αγγίζει το 100% σημειώνεται σε ξενοδοχειακές μονάδες που εδρεύουν σε δημοφιλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Θεσσαλίας, καθώς τα θεματικά πάρκα και οι ομορφιές της κάθε περιοχής αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Το Πήλιο, τα Μετέωρα και η λίμνη Πλαστήρα αποτελούν ιδανικό προορισμό τον χειμώνα, αλλά τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που έχουν στήσει οι δήμοι, τούτες τις μέρες, δίνουν μία προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία. Κι αυτό γιατί, μαζί με την εστίαση, ενισχύεται και η αγροτική οικονομία, καθώς μία σειρά από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα προσφέρονται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα delicatessen κ.ά.

Επιπλέον, αρκετοί παραγωγοί στήνουν πάγκους και προωθούν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για εποχικά φρούτα, γλυκά κουταλιού, χειροποίητες πίτες και τραχανάδες.

 

Τα θεματικά πάρκα

Φυσικά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον «Μύλο των ξωτικών» στον μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου και καθημερινά θα υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου.

Με τίτλο «Χριστούγεννα στη χώρα των θαυμάτων» ο «Μύλος των ξωτικών», με δωρεάν είσοδο προσφέρει στους επισκέπτες πολλές δράσεις και διασκέδαση στο μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ελλάδας, στο απίθανο funpark και μοναδικές γεύσεις στο christmas food festival κ.ά.

Φαντασμαγορική ήταν η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Μαγεμένου Δάσους» στην πλατεία Πλαστήρα Παυσιλύπου στην Καρδίτσα, που εντυπωσίασε τον κόσμο. Το θεματικό πάρκο «Μαγεμένο Δάσος» έχει φετινό θέμα τον ήρωα «Πίτερ Παν».

Το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα φόρεσε ήδη τα «καλά» του και υποδέχεται καθημερινά τους Λαρισαίους μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους επισκέπτες στην πόλη.

Ξεχωριστός και φέτος είναι ο στολισμός στην πόλη του Βόλου, με το μπλε και το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί σε πεζόδρομους, πάρκα και πλατείες, ενώ το θέαμα το βράδυ από την παραλία του Βόλου, αντικρίζοντας τα φωτισμένα χωριά του Πηλίου, είναι μαγικό. Η κράτηση στα ξακουστά τσιπουράδικα της πόλης, αλλά και στις ταβέρνες και στα παραδοσιακά καφενεία στα χωριά του Πηλίου είναι απαραίτητη για τον επισκέπτη.