Υπεγράφη η συμφωνία για τη Μαρινόπουλος, σε 60 ημέρες θα πληρωθούν οι προμηθευτές

Συμψηφισμό ΦΠΑ από τις «κουρεμένες» απαιτήσεις της Μαρινόπουλος ζητά ο ΣΒΒΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έπεσαν το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές για τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Πλέον όσοι προμηθευτές έχουν ήδη δώσει την καταρχήν συναίνεσή τους θα πρέπει να την υπογράψουν ώστε και τυπικά να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο 70% που απαιτείται για να κατατεθεί στο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγή στις διατάξης του άρθρου 106 β και θ του Πτωχευτικού Κώδικα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Για τους προμηθευτές, όπως έχει γράψει το ypaithros.gr, προβλέπεται «κούρεμα» 50% χωρίς κάποια εξαίρεση για τους μικρότερους (σ.σ. αρχικά υπήρχε η σκέψη να εξαιρεθούν όσοι είχαν λαμβάνειν έως 100.000 ευρώ). Οι πληρωμές προβλέπεται, σύμφωνα με το σχέδιο, να γίνουν εντός 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Από το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος ΑΕ ανέρχεται στα 1,46 δισ. ευρώ.

Επίσης ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε «κούρεμα» που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

Εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών δεν αποκλείεται η αίτηση στο δικαστήριο να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να οριστεί τακτική δικάσιμος εντός του Οκτωβρίου.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές