Υπερκάλυψη του προϋπολογισμού για τον «πράσινο τρύγο» «βλέπει» η ΚΕΟΣΟΕ

Την υπερκάλυψη του ποσού των 2 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για το Μέτρο του «πράσινου τρύγου» δείχνουν τα πρώτα στοιχεία τα οποία απέστειλαν οι ΔΑΟΚ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ, μόνο τα στοιχεία των ΔΑΟΚ Καρδίτσας και Τριφυλλίας κάνουν λόγο για αιτήματα που αφορούν 1.504 στρέμματα και 309 στρέμματα αντίστοιχα προϋπολογισμού 513.000 ευρώ, ενώ οι ΔΑΟΚ Καρδίτσας, Ηρακλείου και Αχαΐας αναφέρουν εκτάσεις 870 στρεμμάτων.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, «σχετικά με το μέτρο της απόσταξης κρίσης, το ΥΠΑΑΤ φέρεται να έχει λάβει απόφαση, οι οίνοι προς απόσταξη να οδηγηθούν είτε στο μοναδικό αποταγματοποιό κατηγορίας Β’, ΒΓ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΑΒΕΕ είτε στους συστηματικούς αποσταγματοποιούς κατηγορίας Α’ (Τσίπουρου, Τσικουδιάς) οι οποίοι θα παράγουν ενδιάμεσο προϊόν και θα μεριμνήσουν να βρουν αγοραστή (αποσταγματοποιείο κατηγορίας Β’ στο εξωτερικό) για την περαιτέρω επεξεργασία του ενδιάμεσου προϊόντος προς παραγωγή οινοπνεύματος 92+ % VOL με προορισμό την βιομηχανική, ενεργειακή, φαρμακευτική χρήση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ