Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο Φάμελλου για την ανακύκλωση 

Φάμελος στη Πάτρα: Σημαντικό θέμα η αδειοδότηση μονάδας κομποστοποίησης
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες ιδιωτών, παραγωγών και επιχειρήσεων φέρνει ο νέος νόμος του κράτους για την ανακύκλωση. Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος με βούλα Φάμελλου ψήφισαν επί της Αρχής, ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, παρών ψήφισε η Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ καταψήφισε, ενώ Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει έτσι κι αλλιώς από την ψηφοφορία, κατά την έναρξη της συνεδρίασης για λόγους, που δεν είχαν σχέση με το νομοσχέδιο.  

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής έγιναν συζητήσεις για θέματα, που αφορούσαν στην ανακύκλωση και τονίστηκε ότι στο εξής πρέπει και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να εναρμονιστούν με την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων. Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές όχι μόνο για την ανακύκλωση αλλά και για τις τροπολογίες. 

-Διαφήμιση-

Όπως τονίστηκε η χώρα μας πληρώνει πρόστιμα της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ, τη στιγμή, που κάλλιστα θα μπορούσε με την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και να μη δημιουργεί απορρίμματα σε τόσο μεγάλο βαθμό και να μπορεί να παράγει δευτερογενώς προϊόντα, καύσιμη ύλη και πρώτες ύλες.

Οι εισηγητές των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, Γιώργος Δημαράς και Χρήστος Μπουκώρος διασταύρωσαν πολλές φορές τα ξίφη τους, για το θέμα της ανακύκλωσης, ο μεν τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πόσο πίσω είναι η χώρα μας στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, ο, δε βουλευτής Μαγνησίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να σταματήσει  το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ο κόσμος ν΄ αγκαλιάσει τις ρυθμίσεις για την ανακύκλωση ενώ το ΚΚΕ δια του Μάνου Συντυχάκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει νέο χρυσάφι στους επιχειρηματικούς ομίλους από τη διαχείριση των σκουπιδιών και νέα χαράτσια στους πολίτες. 

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι θα υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις, που θα έρθουν με το νέο νομοσχέδιο, που φέρνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, για τις περιοχές Νατούρα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki