Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια
-Διαφήμιση-

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου 4387/2016 ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για το Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ κι άλλες διατάξεις». Το ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το ΠΟΤΑΜΙ, το καταψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, για διαφορετικούς λόγους.

Ο νέος νόμος Τσακαλώτου αφορά στα τυχερά παιχνίδια και στην κατανομή των παιγνιδιών ανά την επικράτεια. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός αν γεμίζει όλη η χώρα με τυχερά παιχνίδια και μπαίνουν και τα παιδιά στη διαδικασία να μπορούν εύκολα κι άνετα, σε καταστήματα με τέτοιου είδους μηχανήματα, διαλύοντας και τον κοινωνικό ιστό στην  επαρχία.  

Η άποψη της κυβερνητικής πλευράς τόσο δια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και δια του εισηγητή Κώστα Παυλίδη ήταν πως μπαίνει τάξη σ΄ ένα άναρχο τοπίο, διότι ο τζόγος δυστυχώς είναι υπαρκτό φαινόμενο κι είναι καλύτερα να μπουν κανόνες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τα διαφυγόντα κέρδη του Δημοσίου από τα τυχερά παιγνίδια εκτιμώνται κοντά στα 5-6 δις ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και η Ντόρα Μπακογιάννη ως τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις ότι θα γεμίσει η ύπαιθρος με τυχερά παιχνίδια ενώ και στην Ολομέλεια της Βουλής αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός και από την πλευρά του ΚΚΕ, που δια του Σάκη Βαρδαλή ότι η κυβέρνηση εισάγει ένα νομοθέτημα για το τζόγο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις κοινωνικές συνέπειές του, ιδίως στα νέα παιδιά.

-Διαφήμιση-