ΥΠΟΙΚ: Παρατείνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15 λεπτά το λίτρο για ένα τρίμηνο

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία και το πρώτο τρίμηνο του 2023, όμως με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ αντί 25 που είναι τώρα, ανακοίνωσε από το ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όσον αφορά στην επιδότηση τροφίμων ο υπουργός είπε ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Για τις καταβολές επιδομάτων που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα ο κ. Σταικούρας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας ο υπουργός είπε ότι «πάει ικανοποιητικά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα. Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19/12) στην ΕΡΤ έδωσε διευκρινίσεις για το market pass, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023 και θα ανακοινωθεί αυτή τη εβδομάδα.

Πηγή: ertnews.gr