Υπόθεση φέτας: Ικανοποίηση της «ΟΜΗΡΟΣ» για την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, «επιβεβαιώθηκε το λάθος άνευ δόλου», αναφέρει η εταιρεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ» και εν αναμονή σχετικού δελτίου τύπου από το ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες επιτροπές κυρώσεων αποδέχτηκαν ότι το υπό έρευνα περιστατικό με τις παρτίδες τυριού με αγελαδινό που παρήγαγε η εταιρεία και πωλούσε ως φέτα ΠΟΠ, τελέσθη χωρίς δόλο.

Όπως αναφέρει: «Το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών για την υπόθεση εξαγωγής της προβληματικής παρτίδας φέτας ΠΟΠ στη Γερμανία από τη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, αλλά και το αποτέλεσμα των ελέγχων πελατών και πιστοποιημένων φορέων του εξωτερικού επιβεβαιώνει την ύπαρξη βιομηχανικού λάθους». Aξίζει να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το θέμα της πιστοποίησης παραγωγής ΠΟΠ που είχε επιστραφεί στην επιχείρηση μετά από δικαστική απόφαση. 

Η ανακοίνωση αναφέρει στη συνέχεια: «Πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος εξ αμελείας δίχως την ύπαρξη δόλου, για το οποίο επιβλήθηκαν μάλιστα και οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις με τη μορφή προστίμου. Η εταιρεία, με αφορμή το παραπάνω γεγονός, ενήργησε υπεύθυνα και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στους πελάτες της και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, ανακαλώντας αμέσως την προβληματική παρτίδα και ενημερώνοντας η ίδια τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητοι έλεγχοι, απέναντι στους οποίους στάθηκε απολύτως συνεργάσιμη και ανοιχτή».

Χρήση ψευδών στοιχείων και προσφυγή στη δικαιοσύνη

Στη συνέχεια η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρεία δέχθηκε πόλεμο από δήθεν καταγγελίες κάποιων, αναφορικά με το συμβάν, οι οποίοι διέρρεαν, αποδεδειγμένα πλέον, πληθώρα ψευδών πληροφοριών και στοιχείων, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και να παραπλανήσουν τις αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους δικούς τους πολύ συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς.

Η «ΟΜΗΡΟΣ» έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη, ελπίζοντας σύντομα να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γύρω από το γεγονός, αλλά και ο παρασκηνιακός ρόλος που ορισμένοι πεισματικά επιμένουν να έχουν, καθώς δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στον υγιή ανταγωνισμό και για αυτό επιλέγουν να κάνουν ζημιά συνολικά στο χώρο».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τυροκομικής επιχείρησης, Γιώργος Γιαννίτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών: «Η εταιρεία είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών, που επιβεβαιώνει το βιομηχανικό λάθος, όπως ακριβώς εμείς οι ίδιοι είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή.

Όλο αυτό το διάστημα η «ΟΜΗΡΟΣ» κράτησε μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση απέναντι στους θεσμούς και τις αρχές, όπου με πνεύμα συνεργασίας και διαφάνειας συνέβαλε αποφασιστικά στο έργο τους για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θέλω, ωστόσο, να επισημάνω και να τονίσω ότι η εταιρεία μας βρίσκεται πάντα δίπλα στους αρμόδιους φορείς του χώρου και το αρμόδιο υπουργείο, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως μαζί μπορούμε να προωθήσουμε αποτελεσματικά και με υπερηφάνεια τα άριστης ποιότητας ελληνικά μας προϊόντα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πελάτες μας, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας κτηνοτρόφους ανά την Ελλάδα, αλλά και όλη την οικογένεια της Όμηρος για τη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με την εταιρεία μας».

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Ιουνίου δηλώσεις των πρωταγωνιστών και πλούσιο παρασκήνιο