Υποτροφία «Γιάννης Χίγκας» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε μια σεμνή αλλά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις τελετή, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αείμνηστο Γιάννη Χίγκα που ήταν μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του αγροτικού επιχειρείν στον κλάδο της εμπορίας αγροτικών μηχανημάτων και της ελαιοκομίας.

Η οικογένεια του σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη του πραγματοποίησε στο πλαίσιο της 29ης Agrotica την εκδήλωση με θέμα: «Υποτροφία Γιάννης Χίγκας: Επένδυση στη μάθηση – Αξιοποίηση της γνώσης» με σκοπό να ανακοινώσει την  δυνατότητα σπουδών με μία υποτροφία τριετούς φοίτησης στο ιστορικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη χρηματοδότηση εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ CLAAS Greece.  

O Γιάννης Χίγκας, της Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όλοι οι ομιλητές κατέθεσαν τις προσωπικές μαρτυρίες τους και είχαν κάτι να θυμηθούν από τον εκλιπόντα Γ. Χίγκα. Μίλησαν για τη δοτικότητα, τη συνεισφορά και το καθαρό βλέμμα του όπως και για το ήθος που συνόδευε όλες τις συνεργασίες που ανέπτυξε με τους παραγωγούς και τη στήριξη που προσέφερε. Ταυτόχρονα, καθώς  έδινε επί σειρά ετών το παρών στα εκθεσιακά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και ενίσχυε πάντα με τη συμμετοχή της εταιρείας του την Agrotica αλλά και στη Zootechnia, η Διοίκηση της Helexpo AE, δια του  Διευθύνοντος Σύμβουλου της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε -και στενού φίλου του Χίγκα-, Δρ. Κυριάκου Ποζρικίδη απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον υιό του εκλιπόντα και τιμονιέρη πλέον του ομίλου,  Γιώργο Χίγκα.