Το υπουργείο Πολιτισμού καταβάλλει προσπάθειες για την λειτουργία του Μουσείου Δελφών

Δελφοί: Φθινόπωρο στον «ομφαλό της γης» (Φωτό)
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Επιπλέον προσπάθειες καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρουν πηγές του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη στελέχωση του Μουσείου Δελφών που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χειμερινή λειτουργία του Μουσείου, δεδομένου ότι τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού και υπάρχει ενδεχόμενο το Μουσείο Δελφών να παραμείνει κλειστό μία μέρα την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισημαίνει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

-Διαφήμιση-

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου «να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον Τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» και επισημαίνει ότι «δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδος αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο».

ΑΠΕ ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki