Ζημιές από τον παγετό σε δενδροκαλλιέργειες στον Δήμο Τεμπών

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο ισχυρός παγετός του τελευταίου διημέρου, στις δενδροκαλλιέργειες (αμυγδαλιές, πρώιμες βερικοκιές και ροδακινιές) του Δήμου Τεμπών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και με τους Γεωπόνους του Δήμου, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν. Σε σχετική του δήλωση ο κ. Μανώλης αναφέρει: «η αγωνία των δενδροκαλλιεργητών αμυγδάλου, είναι έκδηλη για ζημιές από τον παγετό, ιδιαίτερα εκείνων που καλλιεργούν την ποικιλία Τέξας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε πλήρη ανθοφορία, αλλά και των δενδροκαλλιεργητών πρώιμων ποικιλιών βερικοκιάς και ροδακινιάς. Ωστόσο και στις πιο όψιμες ποικιλίες είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα μόλις ανοίξουν τα μπουμπούκια, αφού αυτό το έργο το έχουν δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι αγρότες.

Το χειρότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις, θα έχουν υποστεί ζημιά στις καλλιέργειες τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, τους στηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και διεκδικούμε μαζί τους την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεων, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Πηγή: Ertnews.gr / κεντρική φωτό: monemvasia.gov.gr