Αυτό το άρθρο είναι 81 μηνών

Ζωηρό ενδιαφέρον για Nηρέα- Σελόντα, οκτώ οι μη ενδεικτικές προσφορές

25.09.2017
1' διάβασμα
zoiro-endiaferon-gia-nirea-selonta-okto-oi-mi-endeiktikes-prosfores-10906

Έντονο, όπως αναμενόταν, αποδεικνύεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστό των Νηρέας- Σελόντα που έχουν θέσει προς πώληση τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οκτώ ήταν οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν πριν εκπνεύσει, την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η σχετική προθεσμία η οποία, κατόπιν αιτήματος αρκετών ενδιαφερομένων, είχε παραταθεί κατά μία εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχήματα που είχαν προσέλθει στο αρχικό στάδιο, υπογράφοντας συμβάσεις εμπιστευτικότητας, αγγίζουν τα 40, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών να δηλώνουν «παρών» την τελευταία στιγμή.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται funds όπως η KKR, η Οaktree Capital, η Diorasis International, η Amerra (ελέγχει την εταιρεία Ανδρομέδα) και η καναδική επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών. Όχι, όμως, και η τουρκική Kilic η οποία, όπως έγραψε στο τελευταίο φύλλο η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», έκανε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι προς πώληση έχει τεθεί το 75,9% του Νηρέα και το 82,11% της Σελόντα που έχουν στην κατοχή τους τα τραπεζικά ιδρύματα.

ΓΡΑΦΕΙ: