Θόδωρος Μηνάς: Από την ΕΛ.ΑΣ. στο οινοποιείο

Χαρούμενος που υλοποίησε ένα όνειρο πολλών ετών, το οποίο ήταν η δημιουργία ενός οινοποιείου στη γενέτειρα του, στην περιοχή Μηλέα Ελασσόνας, είναι ο 29χρόνος Θεόδωρος Μηνάς.

Μια συνειδητή επιτυχία, καθώς το 2005 ο νεαρός Ελασσονίτης κατάφερε, μέσω του θεσμού των πανελληνίων, να ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Για δύο χρόνια φοίτησε στη σχολή αστυφυλάκων στην Κομοτηνή και στη συνέχεια υπηρέτησε για 7 έτη στην Αθήνα. Ωστόσο, το μυαλό του ήταν πάντα στα χωράφια της οικογένειας του, η οποία εδώ και τρεις γενιές ασχολείται με την παραγωγή οίνου και ξηρών καρπών, αλλά και με την οινοποιεία.

Η απόφαση να παραιτηθεί από το Σώμα της Αστυνομίας δεν ήταν δύσκολη. «Γνωρίζοντας ότι υπήρχε υποδομή, ήταν για εμένα πιο εύκολο να πάρω την απόφαση να παραιτηθώ και να ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα.

Σίγουρα η κίνηση αυτή εμπεριείχε ένα βαθμό ρίσκου, αλλά η ενασχόλησή μου με τη γεωργία και την οικογενειακή επιχείρηση είναι κάτι που με ευχαριστεί και με γεμίζει» υποστηρίζει στην «ΥΧ» ο Θόδωρος Μηνάς και συμπληρώνει: «Μπορεί η γεωργία ως επάγγελμα να είναι σωματικά πιο κουραστική, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το αίσθημα της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ένας άλλος παράγοντας για την απόφαση μου αυτή ήταν η ποιότητα ζωής. Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία, θεωρώ ότι ο τρόπος ζωής διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με αυτόν της πρωτεύουσας». Ο νεαρός οινοποιός προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα της ζωής του, ενώ σχετικά με το οινοποιείο που πρόσφατα δημιουργήθηκε, προτεραιότητά του είναι η παραγωγή και τυποποίηση ποιοτικού και εύγευστου οίνου, γεγονός που θα συμβάλει στη σταδιακή εδραίωση της επιχείρησης στον τομέα της οινοποίησης.

Γιώργος Ρούστας