Αποκλειστική συνεργασία της «ΥΧ» με το Euractiv

γράφει ο Νίκος Λάππας

nikos-lappas

Σήμερα εγκαινιάζεται η συνεργασία της «ΥΧ» με το πανευρωπαϊκό δίκτυο ενημέρωσης Euractiv. Ένα δίκτυο ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και με μεγάλη επιρροή σε όσους διαμορφώνουν πολιτικές στην Ευρώπη, στους θεσμούς, στις επαγγελματικές ομάδες, στον χώρο της πραγματικής οικονομίας, της παραγωγής και της επιχείρησης, στον χώρο της επιστήμης, στην κοινωνία.

Και αυτό το έχει κατακτήσει με την παρουσία και τη λειτουργία του σε 13 χώρες-μέλη, καθώς βέβαια και στην έδρα της ΕΕ, τις Βρυξέλλες. Το έχει, επίσης, κατακτήσει με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των αναλύσεών του σε ζητήματα οικονομικά και εξωτερικής πολιτικής, ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον της Ευρώπης.

Ειδικά στην αγροδιατροφή, επικεντρώνεται στους θεματικούς φακέλους της Αναθεώρησης της ΚΑΠ, στη λειτουργία της αγοράς τροφίμων, στην ενιαία αγορά, στην καινοτομία, στη γεωργία ακριβείας, στην επισήμανση και στην ασφάλεια τροφίμων, στους ΓΤΟ, στα φυτοφάρμακα, στη διατροφή και στην υγεία, στα βιολογικά και στα βιοκαύσιμα.

Η συνεργασία μας θα είναι πολύπλευρη, πολυθεματική και θα ξεδιπλωθεί σταδιακά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνένωση των δυνάμεών μας θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στην ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης, στην αξιοπιστία και στον προσανατολισμό της γεωργίας και της υπαίθρου.