Αγρότες Έβρου: Ο αγώνας μας είναι συνειδητός

Τρίκαλα: Στην αερογέφυρα Πετροπόρου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ αγρότες

«Νομίζω ότι εμείς είμαστε ξεκάθαροι και συνεχίζουμε. Ο αγώνας μας είναι συνειδητός, ξέρουμε τις συνέπειες αλλά πιστεύουμε ότι είναι δίκαιος και ότι με την αγωνιστική δύναμη που δείχνουμε θα δικαιωθούμε», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, επί του αιτήματος της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για παρέμβαση στα αγροτικά μπλόκο.

Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής στο πλαίσιο της χθεσινοβραδυνής αγροτικής κινητοποίησης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, αποκλεισμένο από τα παρατεταγμένα τρακτέρ έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, του κεντρικού δρόμου της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι αγρότες του νοτίου Έβρου προχώρησαν από τις 6 το απόγευμα σε κατάληψη της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας του νομού.

Με περίπου 150 τρακτέρ και παρά την αδιάκοπη βροχή, αγρότες των δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης «εισέβαλαν» στην Αλεξανδρούπολη σε μία ακόμη προσπάθεια αφύπνισης, όπως διευκρίνισαν, του συνόλου των πολιτών και υπενθύμισης της αποφασιστικότητάς τους για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Κατά την άφιξή τους, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη τον οποίο ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους και τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου. Ο κ. Λαμπάκης δήλωσε έξαλλος «με το γεγονός ότι πριν 13 μήνες ο πρωθυπουργός έλεγε άλλα πράγματα όχι μόνο για σας αλλά για όλους τους κλάδους. Δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα ο λαός να ξεσηκωθεί εναντίον του». Ωστόσο επεσήμανε πως θα ήταν τραγικό το να πέσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι δεν βλέπει επί του παρόντος άλλη κομματική λύση σε επίπεδο δημιουργίας κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής ενημέρωσε για την αρνητική απάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσας Γκαρά, Γιώργου Καϊσα και Δημήτρη Ρίζου, στην πρόσκλησή που τους απεύθυναν για έναν ανοιχτό διάλογο με τη συμμετοχή των πολιτών και παρουσία των ΜΜΕ. «Οι βουλευτές απάντησαν στο αίτημά μας και είναι αρνητικοί. Ζητούν έναν διάλογο κλειστό, χωρίς κόσμο και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Η απόφασή μας είναι να τους ξανακαλέσουμε σε διάλογο γιατί δεν γίνεται να κρύβονται και να είναι αφανείς. Πρέπει να απαντήσουν στα προβλήματα που μας απασχολούν. Λένε βέβαια ότι η κυβέρνηση έχει απαντήσει με τα 25 μέτρα που μας έχουν δώσει. Τα θεωρούμε γελοία όλα αυτά και γι’ αυτό συνεχίζουμε πιο δυναμικά και πιο συλλογικά».

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα με τη μετακίνηση των τρακτέρ στο κτίριο της εφορίας προκειμένου να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της.