Αυτό το άρθρο είναι 105 μηνών

Αγρότες έτοιμοι για τη Θεσσαλονίκη

11/01/2016
3' διάβασμα
agrotes-etoimoi-gia-ti-thessaloniki-11382

Μαχητικό παρών κι ετοιμότητα για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν στη Θεσσαλονίκη δηλώνουν οι αγρότες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους των υπολοίπων ομάδων για να αποφασίσουν τις όποιες κινητοποιήσεις. 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Έβρου συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών και των επαγγελματιών με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Έβρου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου, με σκοπό να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο υπέρ των αγροτών, όπως μετέφερε στην «ΥΧ» ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής. Έχουν προσκαλέσει τους προέδρους των Συνεταιρισμών του Έβρου, των Αγροτικών και των Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού, για να συζητήσουν και ν’ αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στις 14 θα βρίσκονται δυναμικά στη συνάντηση στο Βελλίδειο. Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, «εφόσον αποφασιστεί να γίνει κινητοποίηση στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica θα προτείνουμε την κάθοδό μας μέχρι και με τρακτέρ. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε άδεια διέλευσης με τα τρακτέρ από την Εγνατία Οδό».
Ο πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, «Η Ενότητα» Κώστας Δαλάτσης είπε στην «ΥΧ» ότι την Δευτέρα θα λάβει χώρα στις 19:00 στην Ξάνθη συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων της ΠΑΜ-Θ για να προγραμματίσουν την παρουσία τους στη συμπρωτεύουσα.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής δήλωσε στην «ΥΧ» ότι θα είναι παρούσα αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου στις 14 Ιανουαρίου, ενδεχόμενα με την συμμετοχή του Συλλόγου Καπνοπαραγωγών και μετά τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Κομοτηνή.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ορεινών Προϊόντων Κάτω Νευροκοπίου Θοδωρής Ιφόγλου μετέφερε στην «ΥΧ» ότι αντιπροσωπεία από την Δράμα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπως συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντησή τους στη Δράμα, με σκοπό ν’ αποφασιστεί εκεί η όποια μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 19:00, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε σύσκεψη στην Ορεστιάδα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η σύσκεψη συγκαλείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «στους ρυθμούς της προετοιμασίας των μπλόκων». Προσθέτουν ότι «ανάβουν τις μηχανές των τρακτέρ οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου και αποφασίζουν κλιμάκωση του αγώνα». Τέλος, προσκαλούν τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των αγροτών, με την επισήμανση «ο αγώνας της αγροτιάς έχει στόχο την επιβίωσή μας και είναι υπόθεση όλων μας».

Μ.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: