Αλεξανδρούπολη: 2η “SYNERGIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων

Αλεξανδρούπολη: 2η “SYNERGIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων

Την «2η Θρακό-Mακεδονική “SYNERGIA” Προώθησης Τοπικών Προϊόντων» διοργανώνει στις 20 Μαΐου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και οικονομικής αλληλεγγύης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύζευξη προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με τον ευρύτερο τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους χώρους εστίασης και τους χώρους αναψυχής και ειδικότερα τη συνέργεια των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων, με τον τομέα των υπηρεσιών. Και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων να έχει ως αποτέλεσμα, οι ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, όχι μόνο κατά την τουριστική περίοδο αλλά όλου του έτους.

Επιδίωξη, επίσης, είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο-Μακεδονικής Κουζίνας με Πολίτικα στοιχεία, μέσω των φιλοξενούμενων επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της 2ης “SYNERGIA” οργανώνονται και τρεις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως είναι η «παρουσίαση – έκθεση» τοπικά παραγόμενων προϊόντων καθώς και η ημερίδα ανταλλαγής απόψεων και θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και προαγωγής δικτυώσεων. Ταυτόχρονα, διοργανώνεται και η παρουσίαση της Θρακο – Μακεδονικής Κουζίνας, με πολίτικα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα υπάρχει η δυνατότητα για συναντήσεις των παραγωγών με τους υπεύθυνους αγορών των ξενοδοχείων, τους υπεύθυνους μεγάλων μονάδων εστίασης, και των δικτύων διανομής των super market.