Αποκλεισμός της ΔΟΥ Σπάρτης από αγρότες – Κλειστοί οι δρόμοι το απόγευμα στην Πελ/νησο

Αποκλεισμός της ΔΟΥ Σπάρτης από αγρότες – Κλειστοί οι δρόμοι το απόγευμα στην Πελ/νησο

Σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Σπάρτης έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί, οι αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι με αγροτικά αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, ενώ δεν επέτρεψαν την είσοδο στο προσωπικό.

Οι αγρότες που έκλεισαν από τα ξημερώματα την είσοδο της ΔΟΥ με μπάλες από σανό, θα παραμείνουν έως τη λήξη ωραρίου της υπηρεσίας, ώστε να μη λειτουργήσει για το κοινό, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης 9/2 οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, αποφάσισαν συντεταγμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μεταβούν στην Αθήνα την Παρασκευή με τα τρακτέρ, ενώ δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα. 

Ειδικότερα, στην Κορινθία, συνεχίζεται ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού και το απόγευμα της Τετάρτης 10/12, οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ. Σημειώνεται πως όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 7.00 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι και οργανώνονται για την άνοδό τους στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ