Αργολίδα: Ψαράδες εντόπισαν συσκευασίες φυτοφαρμάκων στη θάλασσα και τον Ερασίνο ποταμό

Μπουκάλια με φυτοφάρμακα, τα οποία προορίζονταν για δακοκτονία, εντοπίστηκαν την Τρίτη από ψαράδες, να επιπλέουν στο λιμάνι και τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδας, καθώς και στην κοίτη του Ερασίνου ποταμού.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, τα μπουκάλια με το φυτοφάρμακο ήταν από την παρτίδα που είχε κλαπεί, στις αρχές Μαρτίου, από αποθήκες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο άγνωστος ή άγνωστοι δράστες τα πέταξαν στον Ερασίνο ποταμό, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από την εκβολή του στη θάλασσα.

Όταν εντοπίστηκαν οι συσκευασίες, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, το Λιμεναρχείο, η αστυνομία και αμέσως ξεκίνησε η περισυλλογή τους και οι έρευνες για το πώς βρέθηκαν στο ποτάμι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων που εντοπίστηκαν στη θάλασσα είχαν κλαπεί από τις αποθήκες της υπηρεσίας και παρά τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών δεν είχαν βρεθεί. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι συσκευασίες που περισυνελέγησαν ήταν κλειστές και εκτιμάται ότι δεν υπάρχει μόλυνση του ποταμού ή της θάλασσας. Εντούτοις, όπως σημείωσε, λήφθηκε δείγμα νερού, το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ