Δήμος Μαραθώνα: Ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα την Τουριστική και Αγροτική Ανάπτυξη πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Μαραθώνα, ΜΕΔΗΜ ΑΕ, στα πλαίσια του νέου επιχειρησιακού σχεδίου για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και προοπτικών.

Επιλέγοντας δύο πυλώνες της τοπικής οικονομίας, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, που συμπλέκονται και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός), η ημερίδα φιλοδοξεί να ενημερώσει αναλυτικά τους συμμετέχοντες για τις επερχόμενες αναπτυξιακές ευκαιρίες όπως η εκκίνηση του νέου ΣΕΣ/ΕΣΠΑ 2014-2020, η υποβολή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) στην Κομισιόν και η αναμενόμενη εφαρμογή του, την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την νέα τουριστική στρατηγική αλλά και τις πρωτοβουλίες για την διεθνοποίηση και ισχυροποίηση του brand name Marathon, από τον Δήμο Μαραθώνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν οι ενότητες για τον συνδυασμό πολιτισμού και τουρισμού, όπου ο Μαραθώνας έχει επίσης σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και η ανάπτυξη θεματικών καταδυτικών πάρκων, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημερίδας.

Δήμος Μαραθώνα: Ημερίδα για την Αγροτική ΑνάπτυξηΧαρακτηριστικό του εύρους των θεμάτων και της ποιότητας της ημερίδας, είναι οι συμμετοχές των ομιλητών. Εκπρόσωποι από ΣΕΤΕ, την ΕΛΙΤΟΥΡ, το ΚΕΑΝ, το BIC of Attica, την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν ανταποκριθεί θετικά στη πρωτοβουλία της ΜΕΔΗΜ Α.Ε. η οποία φιλοδοξεί την ημερίδα αυτή να την μετατρέψει σε ένα θεσμό στα επόμενα έτη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 από τις 09:30 πμ έως και 19:30 σε δύο θεματικές ενότητες, την πρωϊνή για την τουριστική ανάπτυξη (09:30 – 14:30) και η απογευματινή (15:00 – 19:30) για την αγροτική ανάπτυξη.

Ο χώρος διεξαγωγής της ημερίδας είναι το πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα, στην Αφετηρία Μαραθωνίου δρόμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Μαραθώνα.