Δωρεά 100 τόνων γάλακτος σε σχολεία από την Ένωση Φυλής Χολστάιν

Στα πλαίσια του προγράμματος για δωρεάν διανομή δεκατιανού στα σχολεία.

Δωρεά 100 τόνων γάλακτος σε σχολεία από την Ένωση Φυλής Χολστάιν

Στη δωρεά 100 τόνων φρέσκου γάλακτος σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης προχωράει η Ένωση Φυλής Χολστάιν στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για δωρεάν διανομή δεκατιανού στους μαθητές.

Το σχετικό πρωτόκολλο υπογράφηκε μεταξύ του υπουργού, Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρου, του προέδρου της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, Αθανάσιου Βασιλέκα, το Δημήτριο Λινό από το Ινστιτούτο «Πρόληψη» που θα αναλάβει τη διανομή και του Ηλία Βελιώτη από τη ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. η οποία θα συσκευάσει δωρεάν το γάλα.

Η σχετική ανακοίνωση

«Υπεγράφη τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ενίσχυση του προγράμματος σίτισης και προαγωγής της υγιεινής διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη, τον πρόεδρο της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας Αθανάσιο Βασιλέκα, τον Ηλία Βελιώτη από τη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και τον Δημήτριο Λινό από το Ινστιτούτο Πρόληψη.

Ο Μάρκος Μπόλαρης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών – κτηνοτρόφων, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, τους οποίους το ΥΠΑΑΤ στηρίζει στην προσπάθεια τους για την ποιοτική παραγωγή φρέσκου γάλακτος.

Οι γαλακτοπαραγωγοί κάνουν δωρεά 100 τόνους φρέσκο γάλα για να διανεμηθεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στηρίζοντας μαθητές σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από κρίση. Η περιοχή αυτή της Θεσσαλονίκης εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μετά το κλείσιμο αρκετών βιομηχανικών μονάδων.

Το γάλα θα συσκευάσει δωρεάν η Μακεδονική Γαλακτοβιομηχανία, προσφέροντας 312.000 συσκευασίες. Η διανομή θα γίνει από το Ινστιτούτο «Πρόληψη». Η αρχική προσφορά από τους γαλακτοπαραγωγούς-κτηνοτρόφους, τη ΜΕΒΓΑΛ και την Πρόληψη αποτιμάται σε 119.000 ευρώ.

Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο είναι και ο Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από το 2012, επομένως η συνολική προσφορά ανέρχεται σε 238.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι να προστίθενται 25 επιπλέον σχολεία στο Πρόγραμμα, να επωφελούνται 2.358 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και έχει εκτιμηθεί η αναγκαιότητα στήριξής τους.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Πρόληψη»,  το οποίο επέλεξε τα σχολεία με βάση τις εμπεριστατωμένες έρευνες που έχει διεξάγει».