Εκδήλωση για την Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ

Εκδήλωση για την Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και τον ΤΟΕΒ Χρυσούπολης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στις 9:30 π.μ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Θέμα της ημερίδας είναι η παροχή Σήμανσης Ποιότητας και Εντοπιότητας για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται στο Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ, καθώς και τις υπηρεσίες τουρισμού που παρέχονται στα όριά του.

Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται σε παραγωγούς ή συνεταιρισμούς παραγωγών φυτικών (αγροτικών) προϊόντων και σε μονάδες συσκευασίας, σε εκτροφείς συστημάτων εκμετάλλευσης ζώων με βάση τις αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας, σε χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικούς οικίσκους, καθώς επίσης και σε χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κ.α. ενώ σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες απόδοσης Σήμανσης για τις υπαίθριες δραστηριότητες.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Σήμανση Ποιότητας & Συνεργασίας λειτουργεί ως σύμβολο για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται στην Προστατευόμενη Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ). Παράλληλα, αποτυπώνει τη δέσμευση για συνεργασία μεταξύ των φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής με σκοπό την ανάληψη δράσης σε ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Το σήμα έχει μεγάλη βαρύτητα σε προϊόντα που εξάγονται γιατί στο εξωτερικό τα σήματα από προστατευόμενες περιοχές αποδεικνύουν ότι το προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές