Η Φρουτοπία παλεύει με την κρίση

Σχεδιάζονται εξαγωγές σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία και Ολλανδία

Η Φρουτοπία παλεύει με την κρίση

Ο Απόστολος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων Φρουτοπία, σέβεται την ανεξαρτησία των φρούτων, τιμώντας την ιστορική Φρουτοπία, γι’ αυτό και πετυχαίνει να παρασκευάζει μαζί με τη σύζυγό του, Ελένη, πεντανόστιμες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, με βάση παραδοσιακές συνταγές. Γλυκό κεράσι, μελιτζανάκι, θρακιώτικο πράουστο, ντοματάκι, σταφύλι, πορτοκάλι, περγαμόντο, κυδώνι, πελτέ κυδωνιού, ολόκληρο μανταρίνι.

Σπεσιαλιτέ της επιχείρησης αποτελούν οι ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το γλυκό τριαντάφυλλο από ρόδα καλλιεργημένα στη Χλόη, αλλά και η μαρμελάδα πράσινης ντομάτας με ουίσκι, πράσινο και ροζ πιπέρι. Το σύνθημα της Φρουτοπίας είναι «αρώματα και γεύσεις στο βάζο» και αυτή την ευχή εκπληρώνουν στα πέντε χρόνια παραγωγής. Επιλέγουν, μάλιστα, να προχωρήσουν, στήνοντας ένα σύγχρονο εργαστήριο παραγωγής κόντρα στην κρίση.

Στη μονάδα απασχολούνται δύο εποχικοί εργαζόμενοι και με την ανάπτυξη θα γίνουν τέσσερις σε μόνιμη βάση. «Στηρίζουμε τον τόπο μας και σχεδιάζουμε να αναδείξουμε την παραγωγή και εκτός συνόρων. Τα γλυκά ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και τώρα που ετοιμάζουμε τον νέο χώρο ξεκινάμε τις εξαγωγές. Έχουμε ζήτηση από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουκρανία, ενώ και η Τουρκία ζητάει τριαντάφυλλο».

Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι γνώρισαν τα προϊόντα της Φρουτοπίας στη ΔΕΘ. «Φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λόγω του καινοτόμου προϊόντος μας, τη μαρμελάδα με στέβια».

Για τους μερακλήδες, η Φρουτοπία ετοιμάζει τουρσί λάχανο, μελιτζάνα γεμιστή, ανάμεικτα λαχανικά, μπάμια, φασόλια γίγαντες, γλιστρίδα, μανιτάρια πλευρώτους, με λαχανικά κατά 90% από την περιοχή. «Υπάρχουν αγρότες που καλλιεργούν λαχανικά κατόπιν παραγγελίας. Η συνταγή για το τουρσί είναι του παππού μου, από την Ανατολική Θράκη. Όταν έφτιαχνε, τον βοηθούσαμε. Διατηρώ ζωντανές τις αναμνήσεις από τη γιαγιά που έκρυβε τα βάζα για να μην τα βρούμε». Οι ποσότητες στις μαρμελάδες κυμαίνονται στα 200 – 300 κιλά η κάθε γεύση, ενώ το περίφημο τουρσί μπάμιας μέχρι σήμερα είναι στον ενάμιση τόνο.