Μέχρι 26 Νοεμβρίου 2016 οι επιθεωρήσεις των ψεκαστικών

Κατασχέθηκε ποσότητα φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην Νυμφαία

Υποχρέωση να προχωρήσουν μέχρι τις 26 Νοεμβρίου σε μια τουλάχιστον επιθεώρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα) έχουν οι αγρότες, όπως υπενθυμίζει με σχετική ανάρτησή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.

Η Περιφέρεια Λάρισας παραθέτει επίσης και αναλυτική λίστα με τους εξουσιοδοτημένων από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σταθμών επιθεώρησης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Π.Ε. Λάρισας, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ν.4036/2012 όλοι οι αγρότες που διαθέτουν εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων(ψεκαστικά μηχανήματα) υποχρεούνται μέχρι 26 Νοεμβρίου 2016 να κάνουν τουλάχιστον μία επιθεώρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικό).

 Οι επιθεωρήσεις θα γίνονται από εξουσιοδοτημένους από την υπηρεσία μας Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων.

«Τους εξουσιοδοτημένους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων από την Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας και Κτην/κής Π.Ε. Λάρισας θα τους βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε. Η κατάσταση αυτή θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις νέες εξουσιοδοτήσεις», καταλήγει το σημείωμα.