Μπλόκα στις εθνικές οδούς από και προς την Αθήνα

Αποχώρησαν οι αγρότες από την Αθηνών – Πατρών στο Αίγιο - Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία

Κόβεται για μία ώρα, μέχρι τις 9.00 μ.μ. (26/1) η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση των αγροτών στο μπλόκο στα διόδια του Ισθμού. Οι αγρότες της περιοχής σκληραίνουν την στάση τους, και ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης 26/1 έχουν κλείσει επ’ αόριστον τη νέα εθνική οδό, στο ύψος των διοδίων στον Ισθμό.

Την Τετάρτη 27/1 το μπλόκο αναμένεται να ενδυναμωθεί από αγρότες της Λακωνίας, αλλά και από παραγωγούς λαϊκών αγορών τόσο από την Κορινθία όσο και από την Αργολίδα και Αρκαδία.

Όπως επισήμαναν μιλώντας στο ypaithros.gr αγρότες, που βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες στο μπλόκο στα διόδια του Ισθμού, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το σημείο εάν δεν δικαιωθούν.

Μάλιστα για την Τετάρτη 27/1 έχουν προγραμματίσει τρεις ημίωρες ολικές διακοπές της κυκλοφορίας, καθώς από τις 11.00 – 11.30 π.μ., 4.00 – 4.30 μ.μ. και 8.00 – 8.30 μ.μ., θα κλείσουν και τις παράλληλες οδούς της εθνικής (παλαιά και άλλη παρακαμπτήριο οδό).

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Αθηνών – Λαμίας

Εν τω μεταξύ μετά τις 7.30 μ.μ. της Τρίτης 26/1 έκλεισε και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου από αγρότες που έχουν το μπλόκο εκεί. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, ο αποκλεισμός θα κρατήσει μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Επίσης, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και σε 2ο σημείο και πιο συγκεκριμένα στο 90ο χλμ. Αθηνών-Λαμίας, προχώρησαν αγρότες από την Βοιωτία το μεσημέρι του Σαββάτου 22/1. Πάνω από 1000 άτομα και 500 τρακτέρ, με τον αριθμό να αυξάνεται καθημερινά, έχουν παραταχθεί και στα δύο ρεύματα τις εθνικής οδού, κλείνοντας σταδιακά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι αγρότες έκλεισαν την ίδια ώρα την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο 210 χλμ. στο ύψος της Ανθήλης. Σε όλες τις περιπτώσεις η τροχαία οδηγεί την κυκλοφορία σε παρακαμπτήριους δρόμους απ’ όπου μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ οι αγρότες έκλεισαν και την παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία στο ύψος του Παλιού Λεβέντη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή έχουν εγκλωβιστεί αρκετά φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί διέξοδο για τα μεγάλα οχήματα τα οποία θέλω να αποφύγουν τα διόδια στην εθνική οδό. Ήδη, μέσα σε μικρό διάστημα, οι ουρές των φορτηγών έχουν ξεπεράσει τα 2 χλμ. Σύμφωνα με τους αγρότες, ο δρόμος θα παραμείνει αποκλεισμένος μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Μέχρι τις 9.00 το βράδυ θα παραμείνει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Λαμίας Αθηνών και στο ύψος της Αμφίκλειας από αγρότες που έχουν στήσει δεύτερο μπλόκο σε εκείνο το σημείο.