Νέα συνάντηση Τσίπρα με αγρότες αύριο – Άνοιξε ο Προμαχώνας

Αγρότες Προμαχώνα: Συναντώνται με τον Τσίπρα την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου - Ανοίγουν σταδιακά ορισμένα μπλόκα

Νέα συνάντηση Τσίπρα με αγρότες αύριο - Άνοιξε ο Προμαχώνας

«Ελευθέρας» έδωσαν λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που έχουν στήσει μπλόκο για περισσότερο από ένα μήνα επί ελληνικού εδάφους.

Η κίνηση των αγροτών της Προμαχώνας έγινε σε «ένδειξη καλής θέλησης» και ενόψει του ραντεβού που ορίστηκε για αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Περνάνε όλα, τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία, αλλά και τα φορτηγά και οι νταλίκες», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Ανέστης Κεμανετζόγλου, προσθέτοντας «ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σήμερα στο Προμαχώνα από κάθε γωνία της χώρας».

Εξάλλου, αγρότες από την Ιεράπετρα Λασιθίου αποφάσισαν να μεταβεί αντιπροσωπείας τους, αύριο Πέμπτη, στον Προμαχώνα, για να έχει συνάντηση με τους αγρότες της περιοχής.

Η απόφαση ελήφθη, χθες Τρίτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών από την Ιεράπετρα και τη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, «κοινή θέση όλων, η καταστροφή που συντελείται στην παραγωγή, με αφορμή τα συνεχιζόμενα ασφυκτικά μπλόκα στις εθνικές οδούς – κόμβους σύνδεσης με γειτονικές χώρες».

Ακόμη ανέφεραν ότι μεταβαίνουν στον Προμαχώνα για τον ίδιο σκοπό, συνάδελφοι από Δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)