Πόρους για προστασία από φυσικές καταστροφές ζητά η Π.Δ.Ε

Πόρους για προστασία από φυσικές καταστροφές ζητά η Π.Δ.Ε

Η διεκδίκηση περισσότερων πόρων για δράσεις προστασίας από φυσικές καταστροφές κυριάρχησαν κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2015, ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων για την περίοδο 2015-2016 και ο σχεδιασμός – δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό για την περίοδο 2015-2016.

«Η αποτίμηση για την περίοδο αντιπυρικής προστασίας της καλοκαιρινής περιόδου 2015 για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ήταν θετική και η καλύτερη των τελευταίων ετών οφείλεται στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και τη συντονισμένη δράση τους είτε αφορά την πρόληψη είτε την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες για τη συνεισφορά τους.

«Με τα μέσα που διαθέτουμε και ελάχιστους πόρους καταφέραμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός πως τα καιρικά φαινόμενα τόσο τον περασμένο χειμώνα όσο και το καλοκαίρι ήταν έντονα. Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουμε να διεκδικούμε ακόμα μεγαλύτερους πόρους ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις υποδομές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας από τις φυσικές καταστροφές» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.