Προβολή προϊόντων Ροδόπης στην Κρήτη

Προβολή προϊόντων Ροδόπης στην Κρήτη

Καμπάνια προβολής των τοπικών προϊόντων της Ροδόπης στην Κρήτη ξεκινά στο πλαίσιο συνεργασίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου με τον Σύλλογο Θρακών Κρήτης.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα εστάλησαν δύο δέματα με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Ροδόπης, προκειμένου να παρουσιαστούν σε χοροεσπερίδα στην Κρήτη. Τα δέματα περιείχαν, μεταξύ άλλων, σουτζούκ λουκούμ, καφέ, τσίπουρο και ζυμαρικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη «αυτή είναι η αρχή μιας υποσχόμενης συνεργασίας και μιας καμπάνιας, που θα αναλάβει τη συστηματική προβολή των τοπικών προϊόντων της Ροδόπης στην Κρήτη».

 Όπως επισήμανε, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου η συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης στις εκδηλώσεις «Αλικαρνάσσεια 2016», όπου θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα της περιοχής, ενώ με την ευκαιρία θα γίνουν και συναντήσεις με εμπόρους και επαγγελματίες της Ομοσπονδίας του Ηρακλείου.

«Θα τρέξουμε, ώστε το καλοκαίρι να κάνουμε μια πολύ καλή παρουσίαση στο Ηράκλειο» υπογράμμισε ο κ. Βαφειάδης, επισημαίνοντας με έμφαση ότι «η Κρήτη μπορεί να είναι μακριά, αλλά είναι και κοντά μας συνάμα, αφού έχουμε την αεροπορική γραμμή που συνδέει την Αλεξανδρούπολη απευθείας με το Ηράκλειο, κάτι που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο, πιο απομακρυσμένων μεταξύ τους, γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ