Αυτό το άρθρο είναι 101 μηνών

Προώθηση εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρουμανία

14.01.2016
1' διάβασμα
proothisi-exagogon-ellinikon-proionton-sti-roumania-11961

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Γραφείου ΟΕΥ Βουκουρεστίου με υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Mega Image», με αντικείμενο την εύρεση τρόπων ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στο δίκτυο της εν λόγω αλυσίδας, διαπιστώθηκε περιθώριο διείσδυσης ελληνικών προϊόντων, κατά βάση τροφίμων, στην εν λόγω αλυσίδα, η οποία ενδιαφέρεται να διευρύνει την προσφορά της στο καταναλωτικό κοινό. 

“Ως προς τη διαδικασία εισόδου νέων προϊόντων στην εν λόγω αλυσίδα, κάθε αίτημα συνεργασίας υποβάλλεται στο σύστημα και αφού αξιολογηθεί, ακολουθεί διαπραγμάτευση με τον προμηθευτή. Προς διευκόλυνση των ελληνικών εταιρειών που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρουμανία, το Γραφείο μας αναλαμβάνει την συγκέντρωση των αιτημάτων και την προώθησή τους στη Mega Image Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα σουπερμάρκετ «Mega Image» δραστηριοποιείται στη Ρουμανία από το 1995 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες με άνω των 400 καταστημάτων στο Βουκουρέστι, την Κωστάντζα, το Πλοϊέστι, το Μπρασόβ και το Ταργκόβιστε, ενώ κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην πρωτεύουσα, το οποίο ανέρχεται σε 27%. Πρόκειται για την αλυσίδα με τη μεγαλύτερη γκάμα ελληνικών προϊόντων”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου ΟΕΥ στο Βουκουρέστι.

ΓΡΑΦΕΙ: