Πόρος Φερών: Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών

Πόρος Φερών: Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών

Στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών στις 18 Απριλίου στις 19:00 έγινε σύσκεψη όλων των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση «Φεστιβάλ στον Πόρο -Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016». Συμμετείχαν: Δημοτική Ενότητα Φερών,  Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ, Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φερών, του Πέπλου, του Μοναστηρακίου, του Πόρου, ο Σύλλογος ΚΕΦΥ, Σκακιστικός Όμιλος Φερών, όπως επίσης τα 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικά Σχολεία Φερών.

Ο οικισμός του Πόρου ανακηρύχθηκε επίσημα από τον οργανισμό euroNATUR ως «Το Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016», διάκριση μοναδική σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς αποτελεί σημαντικό τόπο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή των πελαργών.

Ο οργανισμός euroNATUR θα απονείμει στον οικισμό του Πόρου βραβείο για τη διάκρισή του αυτή στο φεστιβάλ με τίτλο «Πόρος- Ευρωπαϊκό χωριό των πελαργών 2016» που θα γίνει στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 στον Πόρο.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης στον Πόρο, δακτυλιώσεις, ξεναγήσεις, δημιουργική απασχόληση και κατασκευές, διαγωνισμό φωτογραφίας, δρώμενα  και λαϊκή παράδοση, ποδηλατοδρομία, επιστημονική διερεύνηση και παραδοσιακό γλέντι με σημείο αναφοράς τους πελαργούς και τόπο διεξαγωγής τον Πόρο.