Σάλλας: «Υπόδειγμα η θεαματική επιστροφή της Avis»

Σάλλας: «Υπόδειγμα η θεαματική επιστροφή της Avis»

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρείας που αναδιαρθρώθηκε με επιτυχία, εκσυγχρόνισε το στόλο της, μεγάλωσε τα μεγέθη της και επανέκαμψε σε τροχιά κερδοφορίας εν μέσω της κρίσης περιέγραψε το success story της Avis ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 55 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

«Είναι η περίπτωση της επιχείρησης που λέμε ότι είδε την κρίση ως ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός άνδρας» της τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρέας Ταπραντζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Avis, ανέφερε ότι«μοναδική προτεραιότητά μας είναι η καλύτερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Προσπαθούμε συνεχώς περισσότερο και επενδύουμε δυναμικά σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και ανθρώπους για να είμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες μας και μπροστά στις εξελίξεις. Ξεκλειδώνουμε καθημερινά ένα κόσμο με ευκαιρίες ανάπτυξης για τους πελάτες μας, τον μέτοχό μας και τους ανθρώπους μας».

Η Avis το 2015 πέτυχε ρεκόρ στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της με επίδοση 83%, την υψηλότερη μεταξύ όλων των εταιριών leasing, ρεκόρ στις ημέρες ενοικίασης με 8,7 εκ. ημέρες, ρεκόρ σε ενεργό στόλο με 30.335 αυτοκίνητα, καθώς και ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας με 13,3 εκ. ευρώ κέρδη προ φόρων. Την ίδια χρονιά, η Avis επένδυσε περισσότερα από 5 εκ. ευρω σε νέες τεχνολογίες και υποδομές για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, καθώς και 90 εκ. ευρω για την αγορά νέων αυτοκινήτων και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της.

Η Avis Hellas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα και θυγατρική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Με 80 σταθμούς ενοικίασης σε όλη τη χώρα και στόλο που ξεπερνά τα 30.000 αυτοκίνητα, η Avis καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενοικίασης οχημάτων στον κλάδο της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (Rent a Car) και στον κλάδο της Μακροενοικίασης (Leasing), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1960, ενώ παγκοσμίως δραστηριοποιείται σε 165 χώρες με περισσότερους από 5.450 σταθμούς ενοικίασης, εξυπηρετώντας περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια πελάτες το χρόνο.