Σε κινεζικά χέρια περνάει η Syngenta

Zήτημα ημερών η οριστικοποίηση του ντηλ

Σε κινεζικά χέρια περνάει η Syngenta

Μια ανάσα από την απόκτηση του ελβετικού ομίλου αγροχημικών Syngenta βρίσκεται η China National Chemical σε μια συμφωνία συνολικού ύψους 43,7 δισ. φράγκων (42,8 δισ. δολάρια).

Εφόσον το ντηλ ολοκληρωθεί –κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες- θα πρόκειται, όπως αναφέρει το Bloomberg, για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής κινεζική εταιρεία.

Η προσφορά της ChemChina ανέρχεται σε περίπου 470 φράγκα ανά μετοχή σε μετρητά και η αποδοχή της είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου μαζί με τα αποτελέσματα της Syngenta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελβετικό γκρουπ βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες στο «ραντάρ» της Monsanto.

O διευθύνων σύμβουλος της Syngenta σχολίασε την Τετάρτη στη Wall Street Journal ότι «έχουμε μια πολύ ελκυστική προσφορά στο τραπέζι και τη θέτουμε στους μετόχους μας».

Ο ίδιος θεωρεί την προσφορά άκρως ελκυστική καθώς η επίσημη πρόταση κάνει λόγο για πληρωμή εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή δεν ενέχει τους ίδιους κινδύνους με την προσέγγιση από την Monsanto το περασμένο έτος, μια συναλλαγή με την οποία οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να την μπλοκάρουν.

«Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος σε ό,τι αφορά το μονοπώλιο», τόνισε προσθέτοντας ότι η Syngenta θα παραμείνει στην Ελβετία και δε θα χαθούν θέσεις εργασίας.