Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα

Ανεξάρτητοι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου: Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Βόρεια Ελλάδα.

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο ο δρόμος κλείνει 11.00-13.00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη (συντάσσονται με Τέμπη), ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη, όπου ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός, στο χρονικό διάστημα 12.00-14.00 θα μοιραστούν πορτοκάλια, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια (συντάσσονται με Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων).

Στα διόδια των Μαλγάρων, έχει δοθεί «ελευθέρας» από χθες το βράδυ και το απόγευμα θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης. Τονίζεται ότι απόφαση του μπλόκου Μαλγάρων είναι η συμμετοχή τους στη συνάντηση της Νίκαιας.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ σήμερα δεν αναμένεται να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16.00-21.00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Ελευθέρας» έχουν δώσει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της σερβικής γέφυρας στα Γιαννιτσά και στην Χαλκηδόνα.

Πηγή: ΑΠΕ