Την Τρίτη αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο στην Εξοχή

Με το βλέμμα στην αυριανή συνάντηση, στη Νίκαια, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Μακεδονίας

«Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε αυλαία στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναχωρήσουμε αύριο συντεταγμένα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το βράδυ της Κυριακής τρακτέρ είναι παρατεταγμένα μπροστά στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, στη Δράμα, και έως τις 14:30 σήμερα «η υπηρεσία θα τελεί υπό κατάληψη».

Εξάλλου, με πορείες επάνω στα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και των πόλεων, αποχωρούν από τα μπλόκα τους οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, ενώ στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία αποχώρησης από το σημείο των τρακτέρ και έως αργά το απόγευμα εκτιμάται ότι «δεν θα μείνει ούτε ένα».
 
Αποχωρούν από τα Μάλγαρα
 
Την αποχώρησή τους από τα διόδια των Μαλγάρων, όπου παρέμεναν για περισσότερες από 40 ημέρες, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι συμμετέχοντες στο μπλόκο (αγρότες Δήμου Δέλτα με 500 τρακτέρ), με τη συντονιστική επιτροπή να διαβεβαιώνει: «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για μελλοντικές κινητοποιήσεις και εναλλακτικές μορφές αγώνα».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή υπογραμμίζει: «Θέτουμε τη γνώση και την εμπειρία της δουλειάς μας, που είναι η καθημερινότητά μας 365 ημέρες τον χρόνο, στη διάθεση αυτών που θέλουν να δώσουν λύσεις και όχι να καταλαμβάνουν καρέκλες».

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Μας χωρίζουν πολλά με τα μέτρα που κρίνει απαραίτητο να λάβει η κυβέρνηση και το δυστύχημα για εμάς είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι στο επιτελείου του κυβερνώντος κόμματος που να μπορούν να αναδείξουν τις αδυναμίες, αλλά και τα μεγάλα λάθη που γίνονται και έπονται».

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου κάνει και αποτίμηση της κινητοποίησης, υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή της σε όλες τις δράσεις που οργανώθηκαν από τις δυνάμεις του αγροτικού κινήματος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ