Ψαράς διέσωσε 60 πρόσφυγες ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

Ψαράς διέσωσε 60 πρόσφυγες ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης

Περίπου 60 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 20 παιδιά, διέσωσε ένας ψαράς ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης. Ο Καπετάν Παναγιώτης Καραβέτης είχε βγει για ψάρεμα με τη μηχανότρατά του, όταν σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων από την Αλεξανδρούπολη εντόπισε τους πρόσφυγες.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, ενώ ψάρευε, άκουσε τις εκκλήσεις σε βοήθεια των απεγνωσμένων και στοιβαγμένων, σε φουσκωτή λέμβο, ανθρώπων.

Συγκλονισμένος, φρόντισε αμέσως να επιβιβαστούν με ασφάλεια στο σκάφος του, με το οποίο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, συνοδεία των λιμενικών αρχών.

Κοντά στους ταλαιπωρημένους από τις συνθήκες του ταξιδιού πρόσφυγες βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά της άφιξής τους στο λιμάνι το πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης προσφέροντάς τους φαγητό και ρούχα.

Μετά την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους, οι πρόσφυγες θα οδηγηθούν σε κέντρο φύλαξης του νόμου όπου θα φιλοξενηθούν έως και την έκδοση εντός των επόμενων ημερών των απαραίτητων εγγράφων, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ