Όσπρια Φερών με επιστημονική σφραγίδα

Όσπρια Φερών με επιστημονική σφραγίδα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου επαναλήφθηκε η σύσκεψη των παραγωγών οσπρίων της Δημοτικής Ενότητας Φερών και της ευρύτερης περιοχής, όπως είχε αποφασιστεί στη προηγούμενη σύσκεψη, με θέμα: Το ενδιαφέρον που προέκυψε από την Ρωσία για την απορρόφηση των οσπρίων και καλές πρακτικές καλλιέργειας οσπρίων.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Γκαμπαερίδης Κωνσταντίνος, Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη, ο Σπύρος Κουτρουμπάς, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. και ο λέκτορας της ίδιας Σχολής Φωτιάδης Σιδέρης.

-Διαφήμιση-

Οι εκπρόσωποι της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. ενημέρωσαν τους παραγωγούς για τις τεχνικές της καλλιέργειας οσπρίων, τις ποικιλίες, την απόδοση, την φυτοπροστασία, την συγκομιδή. Αποδέχτηκαν πρόταση του Αντιδημάρχου Φερών για την επιστημονική μελέτη της καλλιέργειας οσπρίων στην περιοχή μας, εντάσσοντάς την στο ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

Ο Αντιδήμαρχος Φερών & πρωτογενούς Τομέα Νίκος Γκότσης και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Γκαμπαερίδης ενημέρωσαν για την επόμενη επαφή με τους αδελφοποιημένους Δήμους και Επιμελητήρια της Περιοχής της Αγίας Πετρούπολης, για την εξαγωγή προϊόντων της περιοχής στη Ρωσία, που προσδιορίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ετοιμότητά τους για τη δημιουργία συνεταιρισμού και την εναρμόνισή τους στην ορθή πρακτική των εξαγωγών καθώς και για την δέσμευσή τους για παραγωγή συγκεκριμένων ποσοτήτων με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Έγινε πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση γιατί ανοίγει μια ελπιδοφόρα περίοδος όσον αφορά την διάθεση τοπικών προϊόντων.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki