Η Πελοπόννησος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, η οποία διοργανώθηκε για 31η χρονιά στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου

.Στο 80 τ.μ περίπτερο της Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι Συνδέσμων Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου από όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Πέραν από την παροχή ενημέρωσης για τον προορισμό και τη διανομή πληροφοριακού υλικού στο περίπτερο της Πελοποννήσου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα από τοπικά ποιοτικά προϊόντα, που ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης διάσημοι σεφ από την Πελοπόννησο. Επιπλέον, γνώρισαν τις ποικιλίες του Πελοποννησιακού κρασιού.

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε η επιβεβαίωση απευθείας πτήσης charter από Βελιγράδι στο Διεθνές Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» μια φορά κάθε 10 ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται σημαντική με δεδομένο ότι οι Σέρβοι επισκέπτες διαχέουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά τους στο σύνολο του προορισμού μιας και επιλέγουν την περιήγηση με λεωφορεία στα μέρη που επισκέπτονται. Στο πλαίσιο αυτό, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου συναντήθηκε με εκπροσώπους των 4 Σέρβων tour operator στην ελληνική αγορά και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Γεωργάκο με στόχο την διοργάνωση εκδήλωσης γνωστοποίησης του προορισμού στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέλαβαν ειδική διάκριση για την συμμετοχή της Πελοποννήσου από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO A.E. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.