Mia Feta: Από το τυροκομείο κατευθείαν στο πιάτο µας

Σε ένα από τα πιο αγαπημένα νέα στέκια της Θεσσαλονίκης, εξελίσσεται η Mia Feta, το «φέτα µπαρ» που δημιούργησε στο κέντρο της πόλης γαλακτοκομική εταιρεία.

Εκεί μπορεί να βρει κανείς και να αγοράσει τα πάνω από 80 προϊόντα που παράγει η επιχείρηση στο τυροκομείο της, έξω από την πόλη των Γρεβενών, αλλά και να δοκιμάσει ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις με βάση αυτά.

«Πρόκειται στην ουσία για ένα “παράθυρο” που ανοίξαμε προς το καταναλωτικό κοινό, για να γνωρίσει την παραγωγή μας, που προέρχεται από τις ιδιόκτητες φάρμες μας, ενώ παράλληλα προωθούμε και ετικέτες που αφορούν άλλα είδη (ρύζι, μαρμελάδες), επίσης από ανεξάρτητους παραγωγούς, όλα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές», υπογραμμίζει η υπεύθυνη της εταιρείας. «Αρχικά δυσκολευτήκαμε, γιατί μπήκαμε σε ένα νέο τομέα, όπου έπρεπε να τα κάνουμε όλα από την αρχή» προσθέτει «και μάλιστα σε μια εποχή που η ψυχολογία του καταναλωτή είναι στο ναδίρ». με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, αρχικά το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να γνωρίζει τις ετικέτες της επιχείρησης , που σιγά-σιγά αρχίζουν να «ακούγονται» και στο υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα.

Όσον αφορά το… γαστρονομικό σκέλος, οι γευστικές προτάσεις, που επιμελείται σεφ, ξεκινούν από παραδοσιακό πρωινό, σνακς και γλυκίσματα με βάση το τυρί και φτάνουν μέχρι απολαυστικές συνθέσεις κρεατικών, ψαρικών και αλλαντικών με τα προϊόντα της εταιρείας, έως και προτάσεις όπως η πεπονόσουπα με πικάντικο κατσικίσιο τυρί.

Ίων Τσώχος