Αυξήθηκε η κατανάλωση χοιρινού στην ΕΕ

Αυξήθηκε η κατανάλωση χοιρινού

Περίπου 41 κιλά ετησίως ανά άτομο κυμαίνεται η μέση κατανάλωση χοιρινού κρέατος στην ΕΕ.

Τα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση χοιρινού είχε μειωθεί μεταξύ του 2011 και του 2013, ωστόσο το 2014 και το 2015 αυξήθηκε σημαντικά, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Ευρωπαίος καταναλωτής τρώει κατά μέσο όρο επιπλέον 2 κιλά χοιρινό κρέας ετησίως.

Η αυτάρκεια της ΕΕ σε χοιρινό αυξήθηκε το 2015 σε σύγκριση με το 2014 και άγγιξε το 112% από 110%.

Έλενη Σταύρου