ΔΑΟΚ Έβρου: Αναγκαίοι οι ψεκασμοί στις καλλιέργειες για προστασία από φυλλοφάγες κάμπιες

«Η σφοδρότητα και η ταχύτητα με την οποία επεκτείνεται η προσβολή στις καλλιέργειες ηλίανθου, μηδικής και στις λοιπές παρακείμενες καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές Πέπλου, Θυμαριάς, Τυχερού, Φυλακτού, Λαγηνών, Λυκόφως, κ.α. οδηγεί προκειμένου να προστατευθεί η παραγωγή, στην αναγκαιότητα διενέργειας ψεκασμών, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα για φυλλοφάγες κάμπιες λεπιδοπτέρων στις κατά περίπτωση προσβεβλημένες καλλιέργειες». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Έβρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΑΟΚ: «συστήνεται στους μελισσοκόμους να απομακρύνουν προσωρινά τα μελίσσια τους από τις περιοχές όπου εμφανίζονται εκτεταμένες προσβολές προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μέλισσες από τους εντομοκτόνους ψεκασμούς.

Οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται από  την ΔΑΟΚ ΕΒΡΟΥ και το αρμόδιο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου , καθώς και για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση και πληροφορία στα παρακάτω τηλέφωνα : 2551357151 , 122 , 121 , 163 , 165 , 167 , 168 και 172».