Διανομή ακτινιδίων και μανταρινιών στη Ροδόπη

Διανομή ακτινιδίων και μανταρινιών στη Ροδόπη

Ακτινίδια και μανταρίνια, συνολικά 80 τόνοι, θα διανεμηθούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες των τεσσάρων δήμων της Ροδόπης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Πρόκειται για προϊόντα, που έμειναν αδιάθετα εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο και προωθούνται σε κοινωνικές υπηρεσίες για τη δωρεάν διανομή τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στους ωφελούμενους του προγράμματος στον δήμο Κομοτηνής διανεμήθηκαν δωρεάν 25 τόνοι μανταρινιών και 27 τόνοι ακτινιδίων, σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, στην οδό Γ.Μαρασλή 1. Ωφελούμενοι του προγράμματος, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης (Αλληλεγγύης) και οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Στους δικαιούχους των υπόλοιπων τριών δήμων του νομού Ροδόπης θα διανεμηθούν μόνο ακτινίδια σε αυτή τη φάση. Στους δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών η διανομή θα γίνει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και θα αφορά σε 14 και 7 τόνους ακτινιδίων αντίστοιχα. Στον δήμο Ιάσμου θα διανεμηθούν επίσης 7 τόνοι ακτινιδίων την προσεχή Τετάρτη.